Naam: Calciet oranje
Kleur: oranje / geel
Hardheid: 3
Vindplaats: Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Tsjechië, Slowakije, Peru, IJsland, Roemenië, Brazilië
Samenstelling: CaCO3 – calciumcarbonaat
Chakra: Zonnevlechtchakra
Sterrenbeeld: Tweelingen, Vissen, Leeuw

Werking lichamelijk
Reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calcium opname in de botten en versterkt skelet en gewrichten. Verlicht huid- en darmziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Bevordert de groei van kleine kinderen. Elixer is een snel werkend middel op de huid tegen wratten, zweren en etterende wonden.

Werking geestelijk
Maakt zonnig en positief, geeft levensmoed en warmte, helpt bij genezing van lichaam, geest en gevoel, steunt bij eenzaamheid en verdriet, verdrijft depressieve gedachten, helpt emotionele wonden genezen. Goed voor mensen met problemen op het sexuele vlak, heelt oude wonden zodat men weer openstaat voor intimiteit. Helpt mensen die ziek, eenzaam of verdrietig zijn weer levenvreugde te ervaren.

Werking Spiritueel
Reinigt chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Verwijdert negatieve energie uit een ruimte en verhoogt het energieniveau. Versnelt de spirituele ontwikkeling. Zijn energie is vooral als elixer verheffend. Het bevordert meditatie, brengt een toestand van diepere ontspanning en spiritualiteit teweeg en legt verbinding met de hoogste bron van spirituele leiding. Het stimuleert de hogere geest en heeft een zeer expansieve energie.

calciet-oranje