Naam: Calciet Mangano
Kleur: roze steen met strepen, doorschijnend en wasachtig
Hardheid: 3
Vindplaats: Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Tsjechië, Slowakije, Peru, IJsland, Roemenië, Brazilië
Samenstelling: CaCO3 – calciumcarbonaat
Chakra: Hartchakra
Sterrenbeeld: Tweelingen, Vissen

Werking lichamelijk
Reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calcium opname in de botten en versterkt skelet en gewrichten. Verlicht huid- en darmziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Bevordert de groei van kleine kinderen. Elixer is een snel werkend middel op de huid tegen wratten, zweren en etterende wonden. Voorkomt nachtmerries, heelt zenuwaandoeningen.

Werking geestelijk
Helpt een trauma te verwerken en is de steen van vergeving, verlicht angst en verdriet die het hart in het verleden houden en brengt onvoorwaardelijke liefde. Bevordert gevoel van eigenwaarde en zelfacceptatie, verlicht spanning en bezorgdheid.

Werking Spiritueel
Reinigt chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Verwijdert negatieve energie uit een ruimte en verhoogt het energieniveau. Versnelt de spirituele ontwikkeling. Zijn energie is vooral als elixer verheffend. Het bevordert meditatie, brengt een toestand van diepere ontspanning en spiritualiteit teweeg en legt verbinding met de hoogste bron van spirituele leiding. Het stimuleert de hogere geest en heeft een zeer expansieve energie. Ruimt weerstand met zachte hand uit de weg, is een hartkristal in contact met het rijk der engelen.

celciet-mangano