Naam: Calciet honing, gele calciet, gouden calciet
Kleur: geel/bruin, goudkleurig
Hardheid: 3
Vindplaats: Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Tsjechië, Slowakije, Peru, IJsland, Roemenië, Brazilië
Samenstelling: CaCO3 – calciumcarbonaat
Chakra: Kruinchakra en Zonnevlechtchakra
Sterrenbeeld: Tweelingen, Vissen

Werking lichamelijk
Reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calcium opname in de botten en versterkt skelet en gewrichten. Verlicht huid- en darmziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Bevordert de groei van kleine kinderen. Elixer is een snel werkend middel op de huid tegen wratten, zweren en etterende wonden.

Werking geestelijk
Verbindt de emoties met het intellect en creeert zodoende emotionele intelligentie. Heeft een positief effect op iemand die geen hoop of motivatie meer heet. Bestrijd luiheid en helpt u energieker te worden. Geschikt om op rustige manier te aarden, je wordt rustig weer op de been gezet. Voor onrustige mensen om weer in contact te komen met eigen gevoel, stimuleert de wil.

Werking Spiritueel
Reinigt chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Verwijdert negatieve energie uit een ruimte en verhoogt het energieniveau. Versnelt de spirituele ontwikkeling. Zijn energie is vooral als elixer verheffend. Het bevordert meditatie, brengt een toestand van diepere ontspanning en spiritualiteit teweeg en legt verbinding met de hoogste bron van spirituele leiding. Het stimuleert de hogere geest en heeft een zeer expansieve energie.

calciet-honing