Naam: Calciet groen
Kleur: groen
Hardheid: 3
Vindplaats: Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Tsjechië, Slowakije, Peru, IJsland, Roemenië, Brazilië
Samenstelling: CaCO3 – calciumcarbonaat
Chakra: Hartchakra
Sterrenbeeld: Tweelingen, Vissen

Werking lichamelijk
Reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calcium opname in de botten en versterkt skelet en gewrichten. Verlicht huid- en darmziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Bevordert de groei van kleine kinderen. Elixer is een snel werkend middel op de huid tegen wratten, zweren en etterende wonden.

Werking geestelijk
Voor vernieuwing en bewustwording, herstelt harmonie en rust, is een loslaatsteen. Goed om bij eigen gevoelens te blijven. Voor mensen met verdriet is het een goede steen om een nieuwe start te maken.

Werking Spiritueel
Reinigt chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Verwijdert negatieve energie uit een ruimte en verhoogt het energieniveau. Versnelt de spirituele ontwikkeling. Zijn energie is vooral als elixer verheffend. Het bevordert meditatie, brengt een toestand van diepere ontspanning en spiritualiteit teweeg en legt verbinding met de hoogste bron van spirituele leiding. Het stimuleert de hogere geest en heeft een zeer expansieve energie.

Extra informatie
De steen kan verkleuren en dit geeft aan dat de steen vervangen moet worden. Als de kleur gelijk blijft heeft ie z’n werk gedaan.

calciet-groen