Naam: Bergkristal
Kleur: transparant helder
Hardheid: 7
Vindplaats: Brazilië, Kazachstan, India, Madagascar, Alpen, Herkimer(bij New York)
Samenstelling: SiO2 – siliciumdioxide
Chakra: Allen chakra’s

Werking lichamelijk
Stelpt bloeding en diarree, helpt tegen rugpijn, menstruatiestoornis, depressie en overgangsklachten, werkt reinigend na ziekte, helpt bij wagen- en zeeziekte, bevordert een evenwichtige balans, tegen aardstralen. Helpt bij etterende wonden, ontsteking van het beenmerg, abcessen op de amandelen, tandfistels en andere fistels. Helpt bij nagelzweren, haarwortelziekten en bij stoornissen bij de haar/ en nagelgroei. Helpt kinderen met gezwollen klieren. Is goed tegen longziekten, tuberculose, en aandoeningen aan de lucktwegen. Helpt tegen transpiratie van de voeten en overmatig vochtige handen. Werkt huidherstellend en gaat ontkalking tegen , geeft verlichting bij pijn door srtritis en artrose. Het is de beste algemene reinigngssteen. Helpt tegen hoge bloeddruk en een te hoog cholestrolgehalte en werkt versterkend bij algehele zakte, zwangerschapsbraken. Helpt bij rugklachten, ischias en helpt het skelet te vormen en te herstellen.

Werking geestelijk
Geeft zelfvertrouwen, geeft nieuwe energie, Reinigt en verhelderd, concentratie en helder denken. Geeft inzicht en helderheid bi geestelijke problemen. Is goed tegen heimwee en heft geestelijke blokkades op.

Werking Spiritueel
Bergkristal draagt het goddelijke licht in zich en trekt de ziel naar dit universele licht toe. Hij helpt je je intuitieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Hij helpt de duisternis van onwetendheid te doordringen. Neutralissert negatieve aspecten in de aura en versterkt tegelijkertijd de volledige aura-energie. Het is een ideale steen om meditatieve mogelijkheden te versterken en te ondersteunen.

Extra informatie
De energie van obsidiaan heeft een ondersteunende werking op de volgende bloesems:

Rock rose(zonneroosje) – angst
Mimulus(maskerbloem) – verlegenheid
Cherry plum(kerspruim) – vertwijfeling
Aspen(ratelpopulier) – angsitge voorgevoelens
Crab apple(appel) – fobieen
Red chestnut(rode kastanje) – overbezorgdheid

bergkrstal