Naam: Amazoniet
Kleur: blauw, groen met aders erdoor
Hardheid: 6-6, 5
Vindplaats: USA, Rusland, Canada, Brazilië, India, Mozambique, Namibië, Australië
Samenstelling: KAISi3O8 Kaliumaluminosilicaat (orthoklaas)
Chakra: Keel- en Hartchakra
Sterrenbeeld: Maagd

Werking lichamelijk
Absorbeert elektromagnetische straling , kalmeert hersenen en zenuwstelsel. Helpt bij osteoporose, tandbederf en calciumgebrek, verlicht spier krampen. Heeft grote invloed op waterhuishouding van ons lichaam bijv. bij zwaarlijvigheid door vochtophoping of bij incontinentie. Helpt de nieren afvalstoffen af te voeren waardoor slijmvliezen en transpiratie gestimuleerd worden. Werkt hierdoor ook goed tegen kloven in handen, eczeem, wonden, schimmels, jeuk, brandwonden en andere huidproblemen. Werkt ook goed tegen artrose en chronische reuma. Helpt bij vermoeidheid, onrust en prikkelbaarheid. Werkt positief op teelballen en eierstokken. Bevordert de bloeddoorstroming in de bloedvaten en helpt wonden na operatie goed te helen.

Werking geestelijk
Geestelijk reinigende steen, versterkt intellect en stimuleert de hersendoorbloeding. Hij geeft geestelijke rust en verdrijft vermoeidheid. Brengt mannelijke en vrouwelijke energie in evenwicht, verzacht trauma’s en heft zorgen en angsten op. Goed voor hyperactieve kinderen en voor mensen of kinderen met het syndroom van Down

Werking Spiritueel
Helpt bij het manifesteren van universele liefde. Het elixer werkt op alle bewustzijnsniveaus weldadig, Hij houdt de verbinding tussen kosmos en de mens open waardoor meditatie een grotere diepgang krijgt en tussen mensen onderling zodat optimale communicatie mogelijk is. Hij levert helende en vernieuwende energie die tot verruimd inzicht leidt.

amazoniet