Naam: Amethist
Kleur: paars, wit
Hardheid: 7
Vindplaats: USA, Groot Brittanie, Canada, Brazilië, Mexico, Rusland, Sri Lanka, Uruguay, Oost Afrika, Siberie, India
Samenstelling: SiO2 – siliciumdioxide
Chakra: Keel-, derdeoog- en kruinchakra
Sterrenbeeld: Ram, Boogschutter, Waterman, Vissen

Werking lichamelijk
Helpt bij hoofdpijn en spanningen. Helpt bij aandoeningen aan de longen en luchtwegen, huidziekten, celstoornissen, spijsverteringskwalen. Goed tegen slapeloosheid en helpt bij alle problemen die ontstaan door bloedarmoede, herstel na ziekte, bleekheid en pijnlijke menstruatie. Helpt ´s morgens bij krachteloosheid en verbetert het geheugen, vermindert de druk op de hersenen, vermindert krampen, reinigt de huid en bevordert transpiratie. Helpt bij migraine als ie op de huid gedragen wordt.

Werking geestelijk
Kalmeert en stimuleert de geest. Goede steen voor meditatie en hij reinigt bevordert een geestelijke reiniging en ontwikkeling. Geeft kracht tot scheppend denken. Hij tempert drift, woede en haatgevoelens en vermindert angst, verdriet en heimwee

Werking Spiritueel
Bevordert spiritueel bewustzijn, reinigt de aura. Het is een vriendschapssteen die zorgt voor naastenliefde en deemoed. Geeft heldere inzichten bij toekomstvoorspellingen en droomuitleg. Kan gebruikt worden om meditatie te verdiepen en de aandacht vast te houden.

Extra informatie
De energie van de Amethist ondersteunt de werking van de volgende bloesems:
Rock Rose (zonneroosje) – angsten
Cherry Plum(kerspruim) – vertwijfeling

amethist