Naam: Agaat
Kleur: helder of melkwit, grijs, blauw, groen, roze, bruin, vaak kunstmatig gekleurd
Hardheid: 7
Vindplaats: USA, India, Marokko, Tsjechië, Brazilië, Afrika
Samenstelling: SiO2 – siliciumdioxide
Chakra: Wortelchakra
Sterrenbeeld: Tweelingen

Werking lichamelijk
Helpt bij kwalen aan de luchtwegen, bij ademnood en astmatische problemen. Helpt bij hoge bloeddruk en de gevolgen hiervan zoals oorsuizen, warmteprikkels en duizeligheid. Bij koorts neemt hij de warmte over en zorgt voor een normale temperatuur, stimuleert de spijsverteringen en is goed tegen gastritis. Het heelt de ogen, maag en baarmoeder en reinigt het lymfstelsel en de alvleesklier. Het verstevigt de bloedvaten en geneest huidaandoeningen, gaat ontkalking tegen en helpt tegen gewrichtspijn.

Werking geestelijk
Grillige agaat – doorbreekt rechtlijnigheid, regelmatig gelijnde agaat – maakt rustig. Aardende steen die evenwicht schept, vergroot zelfvertrouwen doordat ie helpt jezelf te accepteren, stimuleert zelfanalyse, helpt concentratie te verbeteren. Overwint negativisme en verbittering van het hart, geeft moed om opnieuw te beginnen, verhoogt het bewustzijn.

Werking Spiritueel
Stabiliseert de aura en elimineert negatieve energieen en zet ze om in positieve energieen. Hij geeft positieve krachten en weert demonenen en beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Stimuleert het zoeken naar meesterschap en wijsheid.

agaat1