Edelstenen reinigen

Edelstenen dienen voor een optimale werking één keer per maand gereinigd te worden. De positieve energieën moeten opgeladen worden terwijl de negatieve energieën uit te steen verwijderd dienen te worden middels reiniging. Er zijn verschillende manieren om een edelsteen te reinigen en op te laden. Hieronder vind u methodes om de stenen te reinigen.

whiteline
zon

 

Zon

Leg edelstenen ongeveer een middag in de zon om ze op te laden. Let op dat sommige stenen kunnen verkleuren zoals amethist en rozenkwarts. Leg deze onder een doek.

whiteline

 

Maan

Gevoelsstenen worden opgeladen door de maan. Leg ze daarom een nachtje in het maanlicht om ze op te laden.

maan
whiteline
aarde

 

Aarde

Je kunt edelstenen ook extra op laden door ze 3 dagen in een potje met aarde te stoppen. Spoel de edelsteen daarna goed af.

whiteline

 

Vuur

Je kunt een edelsteen ook extra opladen door hem snel door een vlam te halen. Doe dit met een tang die niet heet kan worden.

vuur
whiteline
water

 

Water

Je kunt de edelsteen reinigen door ze onder stromend water te houden of door de steen 24 uur in een kopje schoon water te leggen zodat de edelsteen kan ontladen. Leg maar 1 edelsteen soort in het kopje. Ververs het water als er veel belletjes in staan.

whiteline

 

 

Geode of cluster

Leg een amethist eens in een zuivere amethist geode of een bergkristal op een bergkristalcluster.

geode-of-cluster
whiteline
klankschaal

 

Klankschaal

Je kunt de edelstenen ook reinigen met het geluid van een klankschaal.